zaterdag 29 juli 2023

Hoeveel onderhoud is er aan een velomobiel?

 Nieuw artikeltje op de WAW FAQ:

Wat moet ik ongeveer verwachten betreffende het onderhoud ?

 

Slijtage verschilt met een factor 3 naargelang de rijstijl, en nog eens met een factor 3 naargelang het vermogen.

Om een voorbeeld te geven: Marathon Plus voorbandjes gaan bij een human powered velomobiel en een goedgemanierde rijder 30,000 km mee, op een 250 Watt eWAW 15000, op een 500W eWAW soms maar 7000 km, en als daar dan een overenthousiaste niet-fietser in zit kan die ze kaal krijgen op 3000 km. Bovendien hebben we 'brokkenpiloten' aan de ene en 'techneuten' aan de andere kant van het - ahem - spectrum. 

Je ziet, deze vraag zit in de categorie van 'Hoe snel rijdt dat' en 'Wat is de actieradius'. Het hangt er van af. Maar ik kan wel proberen een indruk te geven. 

Voor een ervaren fietser met een eWAW Sport kan ik een richtcijfer geven van een 12K km met Marathon voorbanden, cassette en ketting, 24K km voor de lagering van een eventuele actieve luchtvering, en 36K km voor het vervangen van de stangkoplagers van de sturing, de glijlagers van de voorvering, en de kettingrollen. 

Voor een sportaangedreven WAW mag je die cijfers verdubbelen - hoewel er dan soms meer high end banden en componenten worden gebruikt die lichter en teerder zijn. 

Voor een high speed eWAW Pro die alle dagen aan 50 km/u over gruwelijke steenwegen raast, mag je de richtcijfers halveren. Maar dan gaan we dus duurzamere componenten kiezen zoals Marathon Plus banden, een Rohloff versnellingsbak etc.

Een motor die 20,000 km meegaat gaan we niet meer vervangen bij panne, maar evengoed gaan ze 80,000 km mee - ook weer enorm afhankelijk van hoe bruut of voorzichtig je er mee omgaat. 

Batterijen: 3 jaar aan 20K km/jr, 5-6 jaar aan 5K km/jr