woensdag 30 november 2022

Leasing wordt veel eenvoudiger voor zelfstandigen en kleine ondernemingen.

Vrije beroepers en kleine ondernemers kunnen we nu ook een leasingformule aanbieden INCLUSIEF onderhoud, pechverhelping en schadeverzekering. 

Voor wie één à tien fietsen wil leasen én nog niet via B2Bike, o2o etc. brutoloon omzet in netto fiets, wordt het nu veel minder omslachtig om dat op kleine schaal of voor zichzelf te doen.

Fietsen en velomobielen worden meestal uit de kas aangekocht, en dan lineair afgeschreven en volledig in onkosten gebracht over drie jaar. Voor wie liever niet pakweg 12 000 € liquide middelen uithaalt en/of de BTW wil spreiden, is externe financiering interessant. Het is wel een klusje om de financiering te regelen. Daarbovenop moeten twee verzekeringen geregeld worden: pechverhelping en schade. Dat alles zit nu in één formule: gemakkelijk, ontzorgend en vreemd genoeg niet duurder.

Simulatie:

 Een typisch voorbeeld van een lease eWAW:  


 

Gek genoeg is zo'n all-in lease niet noodzakelijk duurder dan zelf financiering verzorgen en verzekeren:

De rentes op de populaire fietsleningen zijn recentelijk geweldig gestegen van 0,5 à 0,8% tot ongeveer 3,25% (30/11/2022). Misschien heeft u zelf een betere financieringsmethode (kaskrediet,...) lopen. Maar bij wijze van voorbeeld: Bij Belfius komt een volledige financiering van 12 000 € via een fietslening aan 3,25% over 36 maanden neer op 350 € exBTW per maand. Mocht u het zelf uit de kas betalen komt dat op (12 000/36=) 333 €/m.

Een verzekering pechverhelping is voor iedereen aan te raden en kost 60 €/jaar.

Een verzekering schade is bij een WAW niet zo heel noodzakelijk. Ze zijn toch nauwelijks kapot te krijgen, bovendien is er meestal een verzekerde tegenpartij verantwoordelijk. Andere velomobielen (monocoque en carbon modellen) worden wel best omnium verzekerd. Ook sommige WAW-rijders vinden het een prettig idee. Dan spreken we al gauw over 900 €/jr. Dat is 80€/m voor beide verzekeringen.

Lenen én omnium verzekeren kan zodoende op 430 €/m komen, ten opzichte van 333 €/m voor een aankoop vanaf de rekening. De fietsleasing van B2Bike zit daar mooi tussenin met 384 €/m, met alle toeters en bellen, zonder de R/C te aderlaten, en zónder zorgen. Het is dus best een aantrekkelijke formule. 

Overlaten van zelfstandige of vennootschap naar particulier:

Nog altijd zeer interessant is de mogelijkheid om de fiets over te nemen na 36maanden tegen een restwaarde die veel lager ligt dan de marktwaarde. Door middel van een nieuwe lease en particuliere verkoop van de afgeschreven fiets kan een mooie belastingvrije inkomst gegenereerd worden. Een eWAW die bijvoorbeeld voor 2000 € overgenomen wordt na de lease, kan met een nieuwe batterij en nazicht (+- 1000 €) particulier verkocht worden voor 8000 €: een netto wit inkomen van 5000 € om de drie jaar. En niet te vergeten altijd een performante, up to date pendelbolide. Sommige van onze zelfstandige klanten zitten op deze manier al aan hun vijfde eWAW.


Voorwaarden:

Duur leasecontract

36 maanden (3 jaar)


Voorwaarden fietsleasing

  • Alle actieve werknemers met een contract van onbepaalde duur.

  • 1 leasefiets op hetzelfde moment voor 1 medewerker

  • Woon-werkverkeer 20% met de fiets doen


Keuze uit

  • Vrije keuze. High speed fietsen tot 45km/u zijn toegelaten. 

  • Racefietsen en MTB moeten uitgerust zijn voor legaal gebruik op de openbare weg (verlichting, bel, reflectoren). 


Max bedragen

  • Geen maximum budget


Verplicht in leasecontract




  • Goedgekeurd ART2 slot (indien niet standaard voorzien op fiets extra toe te voegen aan offerte)

  • Omnium verzekering Safebike (inbegrepen in berekening)

  • Onderhoud 1, 2 of 3Star via B2Bike servicepas

  • Extra e-bike garantie voor 3de jaar voor elektrische fietsen

  • Pechhulp