zaterdag 23 december 2023

[Verkocht/Sold] Te Koop / For Sale: Bries Velomobiel 1500 €

 
 
 
 
 
 
 

 
Ter adoptie aangeboden:
Bries 001. 
Features:

  • Groot instapgat
  • 3x luchtvering
  • e-assist (excl. batterij)
  • lekbestendige banden
  • geïntegreerde koepel
  • ICE Trikes spanzitting 


Dit is één van vijf door Fietser gebouwde Bries velomobielen. Daar hebben we het bij gelaten: hij viel te groot en te duur uit. Ik heb 'm altijd bijgehouden voor de documentaire waarde. Nu we de toonzaal aan het verbouwen zijn is het echter tijd om een goede thuis en een toegewijde rijder toe zoeken voor deze bijzondere velomobiel. 

 De afwerking is natuurlijk niet zo goed als de veel matuurder hedendaagse WAWs. Hij staat ook al 15 jaar stil. Maar met een beetje zin voor techniek is dit een prima hybride velomobiel, met een geweldige vering, wegligging, en regenbescherming. Bij uitstek is ie geschikt voor grotere rijders (>1,75m). We hebben geen kortere neus beschikbaar.
 
Vooraan zit een werkende Tongsheng motor. Men kan bij ons een nieuwe batterij aanschaffen, er zelf één improviseren (36V), of de motor eruit halen en puur op spierkracht fietsen. Op het 20" achterwiel zit een 9sp derailleur met draaiversteller. 
 
  

Er is nog een wit koepeltje bij. Ook in reserve: twee veerpoten en de voorste bladveer. 
De voorwielophanging is zo uitgetekend dat de velomobiel op één voorwiel kan afgeremd of zelfs aangedreven worden, zónder af te wijken van de rechte lijn. Deze heeft nog gewoon een conventionele achterwielaandrijving. Zowel vooraan als achteraan heeft ie luchtvering.Zeer groot instapgat: men kan de voeten onder het zwaartepunt brengen, om zo zonder veel spierballengerol  in- en uit te stappen. 


Ruime koffer. Het deksel kan er af waardoor een pick-up truck ontstaat.


Tongsheng motor met 60t tandwiel met flenzen aan weerskanten. SPD Combi pedalen.