vrijdag 14 januari 2022

Te koop / For Sale: WAW172 met Rohloff, 2500,- € [Verkocht/Sold]

 

 

WAW172 had nog een oude motor van eigen makelij maar deze is nu door ons verwijderd, en omgebouwd naar een gewone, enkele crankset. 

De boordverlichting werd op een nieuwe 12V WAW-batterij gezet, en het voorlicht werd vernieuwd.

Technisch is ie door ons nauwgezet nagezien, alles is in gebruikte maar prima staat. Zoals iedereen weet is een oude Rohloff nóg beter dan een nieuwe :-).

Gezien de leeftijd, de visuele staat van de neus, en prijs van deze WAW denken we dat dit een goede human powered velomobiel is voor een instapper/trapper. Wie de neus herschildert heeft voor weinig geld een degelijke WAW te pakken.

Meer foto's na de break:

Het was een WAW 3 XL dus geschikt voor mensen tussen 1.60m en 2.00m.

Nieuwe 12V batterij boordverlichting (70Wh)

Nieuwe koplamp Philips Saferide

Nieuwe koepel

Goede Marathon Plus banden

 Opties: 

Rohloff!

Slotoog

Minpunten: 

afgebladderde verf voorkant neus

rechter positielicht 12V LED in de spiegelsteun werkt niet. 

 FAQ:

 • Wat is 't bouwjaar?
  • WAW172 is van 2013.
 • Voorziet u - behalve de neus en 't positielicht - binnenkort onderhoud?
  • Sowieso is dit een zeer onderhoudsarme configuratie, met de Rohloff. Dat voorlicht gaan wij nog vernieuwen. Mijn mechanieker heeft de velomobiel helemaal nagezien, en onder andere een nieuwe stroombron voor de boordverlichting ingebouwd. Nu is dit op 12V, vroeger stond dit op 8.4V maar die batterijen zijn niet meer in zwang. Echter, daarvoor moet vernieuwd worden. Dat is nog een dynamo-koplamp en die accepteert met moeite meer dan 9V.
    
   Het positielichtje rechts, daar gaan we niet aan beginnen of het wordt te duur voor de verkoper. Maar waarschijnlijk is het genoeg een 12V LED van 10mm op te snorren en deze te vervangen.

   De neus is functioneel maar er bladdert dus verf af. Hier hetzelfde: het kan aangepakt worden maar dan wordt het weer een duurdere fiets. Er is zeker vraag naar een goede velomobiel voor een bodemprijs, inclusief schoonheidsfoutjes.
    

Verkocht aan Peter uit NL, een upgrade voor een FAW. Proficiat!