donderdag 18 januari 2018

Fietser.be eWAW op VeloFollies 2018

We stonden al met de vroege WAWs op de eerste edities van Velofollies. Toen kwamen er nog bijna uitsluitend wielertoeristen. Impressies van gedonder in Keulen waren ons lot.

Maar de tijdsgeest van ecomobiliteit is in Kortrijk niet onopgemerkt gebleven! De afgelopen jaren kwamen de grotere merken min of meer praktische elektrische fietsen presenteren, dit jaar wordt het ongetwijfeld een feestje voor de speedpedelec.

Tussen al dat marketinggeweld presenteren we dit jaar dan ook trots maar bescheiden...
 de King of Velos: de eWAW! 

U kan ons vinden op stand 326. We staan er samen met SWYFF, die ons ook al geweldig geholpen hebben met de ontwikkeling van onze velomobiel-acceleratie-assistentie.

Hier is het foldertje ad hoc. Met behulp van mijn entrepreneurende buurvrouw heb ik geprobeerd het deze keer eenvoudig uit te leggen. Mijn verontschuldigingen aan de HPV-connoisseurs, dit gaat vooral over de bio-elektrische parallel-hybride eWAW, die specifiek ontworpen is voor woon-werk verkeer. Trikes en velomobielen laat ik hier even buiten beschouwing.

Fietser.be Folder Velofollies 2018
Recto Verso
Text for translation engines after the break:

eWAW

Verder dan de fiets.

Bewegen is gezond. Vaak ontbreekt de tijd om te sporten. Stel dat je alle dagen kan fietsen, vier seizoenen lang?

Fietsen is meer dan sporten alleen, het is ook een vervoersmiddel. Voor elk transport bestaat een fiets. Fietser.be is gespecialiseerd in fietsoplossingen voor woon-werkverkeer.

Fietser.be ontwikkelt en verkoopt een gamma aan mens-aangedreven en elektrisch ondersteunde voertuigen waarmee je ver en vrijuit kan fietsen. De eWAW is het summum qua snelheid, afstand, veiligheid en bescherming. In een beschermende carrosserie op drie wielen scheur je door alle weersomstandigheden. Met de elektrische acceleratiehulp beschik je over een wijde actieradius.

Met de eWAW rijd je ongeveer dubbel zo snel als met een gewone fiets. Door een uitgekiende aerodynamica halen soortgelijke fietsen een topsnelheid van 144 km/u. Die recordfietsen liggen aan de basis van de ontwikkeling van de eWAW, een uniek Belgisch ontwerp dat in Europa wordt gemaakt. Elk exemplaar van de eWAW wordt gepersonaliseerd en manueel geassembleerd.

Languit in de ergonomisch gevormde zetel kan je blijven fietsen en grotere afstanden afleggen. De eWAW is een bijzonder veilig toestel met een stabiele wielbasis en een schokabsorberende carrosserie. Diezelfde carrosserie, inclusief opklapbare koepel, beschermt ook tegen regen en wind. Dat maakt extra fietskledij overbodig.

Nog (in) een auto? Investeer in je lijf!

Dagelijkse afstanden tussen 15 en 100 km zijn makkelijk af te leggen dankzij de elektrische ondersteuning. In tegenstelling tot de e-bike is deze elektrische hulpmotor werkelijk ontworpen ter optimalisatie van het menselijke vermogen. Bij de start, als je versnelt, in het stadsverkeer en als je bergop fietst kan je deze hulp maximaal benutten. Dit betekent dat je hartslag laag genoeg blijft, je spieren rustig kunnen opwarmen, en je nauwelijks transpireert. Op die manier kom je fris en monter op je bestemming aan.

Wanneer je op kruissnelheid bent, heb je de motor niet meer nodig. Daardoor heb je een grote actieradius met een lichte batterij. Met een normale conditie kunnen onze klanten een woon-werk afstand tot 50 km dagelijks afleggen, en dat ook jaren volhouden.


Brecht Vandeputte, fietsarchitect. 


Wanneer een fiets vier sterren krijgt in een automagazine:

"… voorts vat zijn naam onze eerste indruk perfect samen: WAW. Van het promopraatje is deze keer weinig gelogen. Het sprekende gemak waarmee we een gemiddelde van 40 tot 50 km/u aanhielden, maakt inderdaad dat je je zonder zorgen kan nestelen in het zog van het (stads)verkeer. We zaten bovendien best comfortabel, hebben geen peen zweet gelaten en voelden ons op geen enkel moment onveilig."
    'eWAW', AutoWereld, oktober 2017


  Fietser.be  eWAW:

•Gezond: u sport alle dagen. In een variabele mix van sportieve en elektrische energie levert u net zo veel  inspanning als u wil.
•Beschut: u rijdt lekker warm en droog in de winter. In de zomer rijdt u met een cabriolet.
•Vlot: u vermijdt de file en de parkeerellende. Op middellange afstand bent u met de eWAW net zo snel als met de auto van deur tot deur.
•Autonoom: u gaat waar u wil, op elk uur van de dag, in alle seizoenen, op alle wegen en fietspaden.
•Ontspannend: Zonder files of stress rijdt u weer met plezier naar het werk.

•Voordelig: Naast de investering heeft u zo goed als geen kosten. Uw fietsvergoeding is een win-for-life.
•Comfortabel: de eWAW is ergonomischer én efficiënter, zodat u sneller én langer kan fietsen.
•Veilig: driewielige fietsen vallen niet om, de carbon veiligheidskooi en Kevlar schokbrekers beschermen uw lichaam in het verkeer.
•Praktisch: u bent goed zichtbaar en u heeft ruimte voor bagage.
•Proper: uw eigen energie is de meest milieuvriendelijke.
•Ultralicht: u verplaatst een minimale hoeveelheid materialen.